Over mij

Wie zit er achter geborgenheid.com?

Christel met zoon

Christel met zoon

Mijn naam is Christel Rengers. Ik ben de trotse moeder van een prachtige zoon, gelukkig getrouwd en woonachtig in Benschop (regio Utrecht). Na de geboorte van onze zoon heb ik het dragen ontdekt. Hier hebben wij beiden erg van genoten. Hij wil inmiddels het liefst alles zelf doen, maar tijdens een lange wandeling draag ik hem nog steeds wel eens. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het dragen en de voordelen hiervan voor zowel kind als ouder. Deze kennis wil ik graag delen met andere ouders en professionals die met kinderen werken. Ik ben aangesloten bij Die Trageschule®, lid van de Vereniging van Draagdoekconsulenten en werkzaam als tekstschrijver voor de PR-commissie van de VDC.

In 2009 heb ik de opleiding tot docente Peuteryoga gevolgd bij Marjolein Tiemstra. Wil je meer weten over mijn visie en werkwijze? Lees dan mijn artikel op Kiind.

In 2010 volgde ik een inleiding in Kinaesthetics Infant Handling; communicatie door aanraken en bewegen. Het vergroot de mobiliteit van kleine kinderen in de zwaartekracht. Door de actieve zelfcontrole van het kind te ondersteunen kan het zich beter oriënteren en is het rustiger. Kinaesthetics Infant Handling houdt rekening met de anatomie en motorische ontwikkeling van het kind en speelt daarop in. Het bevordert een veilige en stimulerende manier van het optillen, verzorgen en behandelen van kleine kinderen. Hier kun je meer lezen over KIH.

Daarnaast schrijf ik artikelen en columns voor het online magazine Kiind, hét magazine over bewust ouderschap. Ook schrijf ik voor de BN, tijdschrift van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. Voor de VBN ben ik ook werkzaam als Contactpersoon.

Die Trageschule&reg Vereniging van Draagdoekconsulenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *